Медиите за НАС

 

 

Кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев и директорката на ОДЗ „Ален Мак" Недялка Градева прерязаха лентата на новопостроеното разширение на детската градина. На събитието присъстваха още общински съветници, експерти от общинска администрация и граждани. Общата стойност на обекта е 500 хил.лева, изграден със собствени бюджетни средства. В тази сума влиза проектиране, изграждане и обзавеждане на новото крило.

 


Реализирането на този проект бе наложено от недостатъчния капацитет на съществуващата сграда на ОДЗ „Ален Мак". Разширението на детската градина представлява двуетажна сграда в която се помещават една яслена и една подготвителна група за 54 деца. Така капацитета на сградата с новото крило се разширява и достига 217 деца. За всяка една от двете нови групи има изградени обособено спално помещение, зала за занимания, детски кът с мини кухня, санитарни възли, разливна за храна и гардеробна.
„Благодаря на всички, които спомогнаха да се реализира този проект навреме. Благодаря и на директорката за съдействито и контрола, който положи при изпълнението му. Това е само малка част от нещата които се опитваме да направим за децата в Община Царево.”, заяви инж. Лапчев.


Че инвестицията на Община Царево си е струвала, се убедиха гостите на тържеството. Те разгледаха новото крило и останаха впечатлени от съвременните условия, които предлага. Малките палавници се представиха чудесно с кратка програма и потвърдиха, че те са цветята и бъдещето на Царево. След представлението кметът Лапчев им подари 32 инчов телевизор, на който да гледат детски филми, и пожела на малките палавници весело настроение и много звънливи гласчета.

 

Състоя се и детска изложба на рисунки от ОДЗ „Ален Мак” на тема „Гора” във връзка със „Седмица на гората” в Горско стопанство Царево.

 

 

Децата от ОДЗ „Ален мак” се погрижиха за коледното настроение с песнички и стихчета

 

http://globusnews.net/wp-content/uploads/2012/12/224874_540534882641917_2129642271_n.jpg?8079feКоледна украса в Царево

Деца рисуваха знамената на ЕвРОпА

IMG_0637

 

 

 

 

 

 

 

 

Община Царево осигури щедър дядо Коледа за най-малките

image

Деца от Царево  към  ОДЗ"Ален мак" подготвиха изложба за ВЕЛИКДЕН

Детски празник на изкуствата събира децата на Царево

Коледарчета  от подготвителните групи към ОДЗ "Ален мак" зарадваха общинска администрация