Медиите за НАС

 

 

Кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев и директорката на ОДЗ „Ален Мак" Недялка Градева прерязаха лентата на новопостроеното разширение на детската градина. На събитието присъстваха още общински съветници, експерти от общинска администрация и граждани. Общата стойност на обекта е 500 хил.лева, изграден със собствени бюджетни средства. В тази сума влиза проектиране, изграждане и обзавеждане на новото крило.

 


Реализирането на този проект бе наложено от недостатъчния капацитет на съществуващата сграда на ОДЗ „Ален Мак". Разширението на детската градина представлява двуетажна сграда в която се помещават една яслена и една подготвителна група за 54 деца. Така капацитета на сградата с новото крило се разширява и достига 217 деца. За всяка една от двете нови групи има изградени обособено спално помещение, зала за занимания, детски кът с мини кухня, санитарни възли, разливна за храна и гардеробна.
„Благодаря на всички, които спомогнаха да се реализира този проект навреме. Благодаря и на директорката за съдействито и контрола, който положи при изпълнението му. Това е само малка част от нещата които се опитваме да направим за децата в Община Царево.”, заяви инж. Лапчев.


Че инвестицията на Община Царево си е струвала, се убедиха гостите на тържеството. Те разгледаха новото крило и останаха впечатлени от съвременните условия, които предлага. Малките палавници се представиха чудесно с кратка програма и потвърдиха, че те са цветята и бъдещето на Царево. След представлението кметът Лапчев им подари 32 инчов телевизор, на който да гледат детски филми, и пожела на малките палавници весело настроение и много звънливи гласчета.

 

Състоя се и детска изложба на рисунки от ОДЗ „Ален Мак” на тема „Гора” във връзка със „Седмица на гората” в Горско стопанство Царево.

 

 

Децата от ОДЗ „Ален мак” се погрижиха за коледното настроение с песнички и стихчета

 

https://globusnews.net/wp-content/uploads/2012/12/224874_540534882641917_2129642271_n.jpg?8079fe

Деца рисуваха знамената на ЕвРОпА

IMG_0637

 

 

 

 

 

 

 

 

Община Царево осигури щедър дядо Коледа за най-малките

image